dissabte, 9 d’agost de 2008

Coca amb pebres torrats

Recepta de Margalida Canyelles, apresa per sa filla Maria Gili

Ingredients
250g de farina de força
100g de sucre
40g de saïm
2 ous
20g de llevat de forn
40g de preparat per a puré de patata en pols
75ml d’oli
140ml d’aigua
2-3 pebres vermells mallorquins
Pessigades de sobrassada
Sucre normal al gust
Sucre en pols

Estris
Bol
Graelles
Plat
Llauna
Quan arriben els pebres vermells mallorquins al mercat, és ben hora de pensar a fer una bona coca amb ells. N'hi ha que la fan dolça i n'hi ha que els agrada més salada, i aquesta recepta és la dolça (sembla que hi tenim tirada...).

Torram al forn uns dos o tres pebres vermells mallorquins, els pelam i en feim tiretes llargues i primes amb els dits. Deixam les tires de pebre en un plat.

Preparam la massa de la mateixa manera que per a la coca amb albercocs, i en tenir-la estesa a sobre de la llauna, hi col·locam les tires de pebre torrat, ben juntes i paral·leles. Afegim també pessigades de sobrassada, deixant quatre dits entre elles, i sucre normal, que escampam arreu al nostre gust.

Enfornam la coca de la mateixa manera que per a la coca amb albercocs, anant alerta que no cogui massa, perquè els pebres se'ns assecarien i perdrien part del seu gust.

Treim la coca del forn i en haver refredat hi escampam sucre en pols.

Pot ser una bona darreria o bé unes postres per a aquesta època de l'any. Si no podeu passar sense menjar-ne quan ja no hi ha pebres vermells a plaça, aprofitau que ara són bons i congelau-ne. La coca també vos sortirà bona.

6 comentaris:

Quique ha dit...

Aquesta coca s'ha de menjar ràpid, perquè els pebres se posen dolents molt ràpid.

Anònim ha dit...

El secret està en no donar-li temps a que tornin dolents...

Anònim ha dit...

Opció b: la podeu congelar una vegada feta.

La petita Paula ha dit...

Hola! com va l'estiu? I el teu peu? Quina bona pinta que té tot! Feia dies que no entrava i acabo de veure la recepta del gató i crec que la faré demà!
Estàs de vacances? Jo torno l'11-S, ara ja una mala data per a mi també...

Anònim ha dit...

M'agradaria contactar amb qui porta aquest blog. Estic a punt d'editar un llibre de receptes antigues de cuina mallorquina d'un poble de Mallorca i voldria comentar algunes coses...¿com podria fer per contactar-te? La teva idea de blog l'he portat jo a un llibr...crec que podrien sortir coses interessants parlant una mica. Per contactar-me barrios@tekagriferia.com

Anònim ha dit...

volem més receptes....