dijous, 25 de desembre del 2008

Torró de vermell d'ou

Recepta d'Antònia Ramis

Ingredients (per a 2 barres)
400g d'ametlles
250g de sucre en pols
6 vermells d'ou
Neules
sucre blanc per fer el sucre cremat

Estris
Bol
Caixonet de fusta
Aparell per cremar el sucre

Aquest torró és, de les varietats que preparam, la que més m'agrada. Pur Nadal.

Per començar pelam el bessó, seguint el mateix procés que amb el torró de Xixona, i el passam per la capoladora, sense torrar-lo prèviament. Mesclam el bessó capolat amb el sucre en pols i el passam de nou per la capoladora, posant el resultat en un bol.

Afegim al bol els vermells d'ous i pastam la massa a mà.

Agafam el caixonet, tallam una neula per a què ens serveixi de base, la col·locam a baix i omplim el caixonet amb la massa pastada. Tapam amb un plàstic fi la part de sobre, col·locam la tapa del caixonet i premsam la massa una mica. Enretiram el caixonet.

La peça de torró es deixa assecar, i 8 o 10 dies abans de menjar-lo, s'hi posa sucre pel damunt i es crema.

1 comentari:

bojosperlacuina ha dit...

Boníssim, amb ametles de les nostres d'aquí.