Recepta de Maria Gili, apresa de sa mare, Margalida Canyelles
Ingredients
500g d'ametlla
350g de sucre
Clovella d'una llimona rallada
Canyella en pols
Neules
Confitura d'albercoc/cabell d'àngel/fruita seca/fruita confitada
Estris
Caixonet de fusta
Capoladora
Aquesta és la varietat de torró autòctona. La que preparam és en forma de barra, si bé també se'n fa de pla sense farcit, entre neules rodones.
Pelam el bessó, així com ho feim a la recepta del torró de Xixona, sense torrar-lo.
Capolam el bessó només una vegada. El resultat el posam en un bol i li afegim el sucre, la clovella de llimona rallada i la canyella. Pastam la massa.
Tallam les neules i en col·locam una a la base del caixonet. Començam omplint el caixonet amb la massa (fins arribar aproximadament a 1 cm d'alt), afegim la capa de farcit de confitura d'albercoc o cabell d'àngel, fruita seca o fruita confitada, segons les nostres preferències, i recobrim amb una nova capa de massa de la mateixa alçada que la primera. A sobre hi posam una altra neula tallada. Es tapa el caixonet, es premsa i es retira el caixonet.
Llest per menjar!
Bones (i dolces) festes a tots.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
1 comentari:
Hola, ja fa temps que estic cercant sa recepta de ses burabaies, som de menorca i s'avia nostra que era mallorquina hens feia..ens agradaria recuperar sa tradició.Moltes gràcies
Publica un comentari a l'entrada