dissabte, 15 de març del 2008

Crespells


Recepta segons Maria Gili, apresa de sa mare Margalida Canyelles i sa mare de sa padrina Antonina Vidal

Ingredients
250 g de farina
65 g de saïm
65 g de sucre
35 cc d’oli
70 cc de suc de taronja
1 vermell d’ou

Estris
Bol
Cullera
Aprimador
Motlles de formes diferents
Llaunes


Els crespells solen menjar-se per Pàsqua, són d’elaboració senzilla i els més petits de la casa poden participar en tot el procés.

En un bol hi posam el sucre, el saïm, el vermell d’ou i l’oli ja barrejat amb el suc de taronja. Mesclam bé amb una cullera i amb la mà. Afegim després la farina i amassam amb la mà fins formar una massa ben homogènia.

La massa es deixa reposar una estona i després se n’agafen bocins que s’aprimen fins que es té una massa estesa d’un gruix de devers mig centímetre. Amb els motlles es retallen les formes dels crespells sobre la massa estesa i es posen a una llauna que prèviament hem untat amb saïm.

La llauna s’introduiex al forn, que ha d’estar a 200ºC. Després fixam la temperatura a 180ºC, escalfant des d’abaix durant uns 25 minuts. Si empram més d’una llauna, introduïm la segona a la part baixa del forn, mentre que col·locam la primera, ja mitja cuita, a la part alta. Es vigila el forn fins que els crespells agafen un to daurat, treim la llauna i els posam a refredar sobre un plat o el taulell.

Podeu enfarinar els crespells amb sucre en pols.

Ja són llestos per menjar, bon profit!

1 comentari:

Anònim ha dit...

Després de provar la recepta he de dir que han sortit boníssims. Era la meva primera experiència culinària amb els crespells i encara que em vaig posar de saïm per tot, va ser una experiència divertida i sobretot riquíssima. Gràcies i esperem més receptes!!!