dilluns, 31 de març de 2008

Robiols (a la fi!)Recepta segons Antònia Ramis

Ingredients
100 g de sucre en pols
200 g de saïm
2 vermells d'ou
100 cc d'oli
100 cc d'aigua
750 g de farina de panades

Per al farcit: cabell d'àngel, brossat o confitura d'albercoc.

Estris
Bol
Cullera
Aprimador
Motlle per a fer robiols
Llaunes
Paper d'estraça o una borsa de plàstic tallada
Forqueta


Els robiols són també típics de Pàsqua, farcits de cabell d'àngel, brossat o confitura d'albercoc, segons les preferències de cadascú.

La preparació de la massa és gairebé la mateixa que hem seguit per als crespells: es fa mesclant en el bol el sucre, el saïm (que haurem tret de la gelera per tal que estigui menys fort), els vermells d'ou, l'oli i l'aigua. Es mescla bé amb la cullera, ajudant-nos amb la mà, i afegim la farina. Removem bé de nou i amassam fins aconseguir una massa homogènia, que deixarem en repòs una estona.

S'agafen bocins de massa i s'aprimen a sobre del paper d'estraça o d'una borsa de plàstic tallada (la que solen emprar les nostres cuineres és de galetes d'Inca), i en tenir-la ben estirada, es posa el farcit (al gust) ben enmig de la massa. Es doblega la massa cap a nosaltres estirant el paper o la borsa, de manera que el farcit quedi "tancat" a l'interior. El paper o plàstic es retira i amb el motlle es retalla el robiol. Es pot decorar la vora del robiol amb el mànec d'una forqueta, fent relleus diferents segons el farcit, que permetran identificar el contingut del robiol.

Els robiols es posen al forn a 200ºC sobre una llauna untada amb saïm, es baixa la temperatura a 180ºC i es deixen aproximadament 25 minuts. Cal vigilar que no es coguin massa.

En tenir-los llests els deixam refredar una mica. Recordau que convé menjar els robiols de brossat el mateix dia per tal que estiguin al seu punt. Els demés són bons durant més temps.

Que passeu molt de gust!

1 comentari:

Quique ha dit...

Perfectament explicat. Qui ho hagi llegit i digui que és difícil fer robiols mereix ser escridassat. Enhorabona a les autores. Ara bé, un descuit important: qui renta la cuina? ;)