diumenge, 27 d’abril del 2008

Llesques de Papa


Recepta apresa per Maria Gili de la mare de la seva tia Nita, cuinera a ca d’altri

Ingredients
Llesques de barra
2 ous
1/4l de llet
75g de sucre morena
1 bocí de clovella de llimona
Uns 5cm de canyella
Oli d’oliva per a fregir
Sucre en pols al gust o mel

Estris
Bol
Cassola
Paella
Giradora
Forquetes de fusta

Aquesta recepta ens permet reciclar el pa dels dies passats i convertir-lo en un parell de passes en un dolç ben saborós.

Tallam el pa per fer les llesques de papa encara tendre i deixam passar almenys dos dies fins que és fort. Mesclam la llet amb el sucre, la clovella de llimona i la canyella i la posam a bullir dins una cassola. La feim bullir dos minuts al foc, la retiram i la deixam refredar. Mentrestant batem els ous dins un bol.

En haver refredat la llet, posam la paella al foc amb mig dit d’oli. Remullam les llesques de pa de tres en tres dins la llet fins que l’aborbeixen bé i les treiem amb compte a fi que no es trenquin. Passam les llesques dins el bol amb els ous batuts i les voltejam, també anant alerta. Col·locam les llesques ja passades per l’ou dins la paella, amb l'oli ja calent, i mentre es dauren repetim el procés (llet-ou-paella). Les llesques dins la paella s’han de girar a fi que quedin daurades per les dues cares. Treiem les llesques de la paella i les deixam refredar dins un plat.

Podeu enfarinoar-les amb sucre pols o deixar-hi caure un raig de mel. Són ben sucoses.

Altres variants de la recepta es poden fer amb restes d’ensaïmada, coca de Valldemossa i pa de Viena. Segurament aconseguirem textures ben delicioses!. De les restes de qualsevol festa encara se’n poden treure coses millors...

1 comentari:

Juanjo ha dit...

Hola. Soc redactor de reportatges pel programa La Mirada d'IB3. Cerco algú que ens pugui mostrar com es fan les llesques del papa i sembla que el teu blog és una bona pista per trobar aquesta persona/es. Et podries posar en contacte amb mi. Gràcies.