dimarts, 20 de maig del 2008

Coca de trampó

Recepta de Maria Gili

Ingredients
200g de farina de rebosteria
75ml d'oli
40g de saïm
50ml d'aigua (per a la massa)
20g de llevat de forn
75ml d'aigua (per al llevat)
Tomàtigues, pebres i cebes al gust
Pebre coent

Estris
Bol
Cullera
Tassó
Plat
Llauna
Paper per untar la llauna

A la fi ens decidim a fer una recepta salada. Bona de fer i amb èxit assegurat sempre que ens agradin els pebres i les cebes...

Dissolem en un tassó el llevat amb l'aigua (50ml) remenant bé.

Posam en un bol la resta de l'aigua, l'oli, el saïm i el llevat ja dissolt, mesclant-ho bé amb la mà. Afegim la farina i amassam fins que aconseguim una pasta homogènia.

Untam la llauna amb oli, amb l'ajut d'un paper, i hi estenem la massa. Deixam estovar (forn aturat) la massa durant una hora i mitja.

Preparam el trampó, tallant el pebre mallorquí, la ceba i la tomàtiga, al nostre gust. La ceba es posa a part dins un plat amb una mica de sal perquè tregui l'aigua. En haver passat uns deu minuts premsam amb la mà la ceba i ja eixuta la mesclam amb el pebre i la tomàtiga.

En haver passat el temps d'estovar la massa, hi estenem el trampó a sobre. Afegim una mica de pebre coent i enfornam la massa a 200ºC a mitja alçada amb foc adalt i abaix, una mitja hora controlant que la massa quedi daurada per abaix. Vigilau les voreres per veure si està a punt.

I això és tot! Vos convidam a compartir altres maneres de fer aquesta recepta. Segur que hi ha variants ben interessants, i tots les podrem provar si les escriviu als comentaris...

2 comentaris:

Truño Omnisciente ha dit...

Una variant: a l'hora d'amanir el trampó es pot afegir un poc de pebre vermell dolç. Dóna bon un gust i una bona aparença.

I per aquells que els agradi menjar la coca just treta del forn: tirau-li un raig d'oli d'oliva.

Anònim ha dit...

quina és la quantitat total d´aigua que s´ha d´emplear a n´aquesta recepta per fer la coca de trampó? primer diu 50ml per la pasta, i llavors diu 75ml pel llevat (per disoldre´l).
Moltes gràcies.