dimarts, 3 de juny de 2008

Cocarrois de ceba i sobrassada / Cocarrois de ceba i panses

Recepta d'Antònia Ramis

Ingredients
(per a 12 cocarrois)
500g de farina
80g de saïm
125ml d'oli
125ml d'aigua
4 cebes petites
2 patates
sobrassada o panses
pebre vermell en pols
pebre bo
sal

Estris
Dos bols
Ganivet
Aprimador
Paper vegetal
Llauna

Són dues variants amb ceba dels típics cocarrois, una amb sobrassada i l'altra amb panses. Podem aprofitar per fer-ne de les dues castes i descobrir així quina de les dues ens agrada més.

Per començar pelam les cebes i les tallam en quadradets petits, les posam en un bol amb sal i les deixam durant una hora a fi que treguin l'aigua. En haver passat el temps, tiram l'aigua.

Anam per feina i posam en un altre bol el saïm mig fos, l'oli i l'aigua i els mesclam . Hi afegim la farina, i tornam a mesclar-ho tot amb la mà. Ho pastam ben pastat i dividim la massa ja homogènia en una dotzena de caramulls.

Pelam les patates i les tallam també en bocins quadrats petits. Mesclam les patates i les cebes trossejades dins un bol, hi posam pebre vermell en pols, un raig d'oli d'oliva i una mica de pebre bo.

Aprimam cada caramull damunt paper vegetal i una vegada estesa la massa hi posam en el centre les patates i cebes trossejades. Per als cocarrois amb sobrassada hi afegim tantes pessigades de sobrassada com volguem (nosaltres n'hi hem posat 3-4), i per als de panses n'hi posam 3, una a cada extrem i una enmig. Tancam els cocarrois juntant els extrems de la massa i fent una cresta amb els dits a sobre del farcit. Els posam a la llauna, damunt un full de paper vegetal (no hi posam saïm).

Posam a escalfar el forn amb foc d'abaix a 200ºC, i en arribar a aquesta temperatura enfornam la llauna, durant uns 35 minuts fins que la base pren color. Després baixam la temperatura a 170ºC amb el foc només adalt, esperam uns deu minuts fins que els cocarrois comencen a daurar-se i aturam el foc.

Llestos!. Ara ja els podeu deixar refredar i prendre partit per alguna de les dues castes... o no.

1 comentari:

Anònim ha dit...

mmmmmm,m'encanten!!