Recepta inventada per Antònia Ramis
Ingredients
Per a la massa:
6 cullerades soperes de llet sencera
4 cullerades soperes de farina especial de rebosteria
3 ous
4 cullerades soperes de sucre
2 cullerades soperes d’oli d’oliva
½ sobre de llevat canari
2 melicotons en almíbar
1 poma
500g de crema
Per al caramel·lo:
8 cullerades petites de sucre
1 raig d’aigua
Oli d’oliva per a untar el motlle
Estris
Bol
Cullera
Motlle desmontable
Paella
Aquesta recepta la va inventar n'Antònia Ramis, amb la intenció de fer un dolç amb fruita i sense saïm, i la recomanam per a fer feliços els llépols de la casa.
Dins un bol posam el sucre i tres ous sencers, que batrem amb la cullera. Afegim l’oli d’oliva i la llet. Remenam bé i hi afegim dues cullerades de farina, ho mesclam, n’hi afegim dues més i tornam a remenar. El resultat, ja homogeni, ha de quedar clar, a fi que el pastís sigui més mengívol. Afegim el mig sobre de canari i tornam a remenar bé.
Preparam la crema, de la mateixa manera que ho férem a la recepta dels palos.
Tallam els melicotons i les pomes ben fins de per llarg.
Untam el motlle amb oli. Hi abocam la massa i col·locam un rotlo de bocins de poma arran de la vorera. Feim un segon rotlo concèntric de bocins de melicotó, ara més endins, i repetim el procés fins que cobrim tota la superfície de la massa. Aquests bocins de fruita es fondran en passar pel forn.
Encenem el forn des d’abaix a 200ºC i en passar cinc minuts enfornam el motlle a la part baixa. En passar mitja hora, ja amb una mica de color, retiram el foc d’abaix i el posam només a dalt, col·locant el motlle a la part alta del forn. Uns set minuts després, quan la massa ja està més feta, treiem el motlle i hi abocam la crema per damunt. Tornam a enfornar a 200ºC amb foc només adalt uns tres minuts. Aturam el foc i deixam el motlle dins el forn.
Preparam el caramel·lo posant el sucre amb un raig d’aigua dins una paella al foc. Removem, aconseguim que faci sabonera i en prendre color aturam el foc.
Treiem el pastís del forn i encara dins el motlle hi abocam per sobre el caramel·lo. Deixam que refredi i que el caramel·lo cristal·litzi.
Decididament, quan ho tastes, no saps què menges, de bo que és...
divendres, 13 de juny del 2008
Pastís "Nosapsquèmenges"
Etiquetes de comentaris:
caramel·lo,
crema,
dolços,
fruita,
melicotó,
Pastís nosapsquèmenges,
poma
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
1 comentari:
Quina bona idea aquest blog!!!
M'agrada que facis un recull de receptes tradicionals.
Aquest pastís, tot i inventat té molt bona pinta.
Ànims i enhorbona per la inicativa!!
Àngels
Publica un comentari a l'entrada