Ingredients
250g de farina de força
100g de sucre
40g de saïm
2 ous
20g de llevat de forn
40g de preparat per a puré de patata en pols
75ml d’oli
140ml d’aigua
14 albercocs (aproximadament)
Una mica de canyella en pols i sucre
Estris
Bol
Llauna
Gavinet
Aquesta coca es preparava durant el temps dels albercocs, encara que amb la mateixa recepta i afegint carabassat i llengonissa es pot fer una bona coca per Carnestoltes.
Començam posant dins un bol l’aigua amb el llevat, que esfloram amb les mans. Hi afegim el saïm, que desfeim amb una mà, i després els ous sense batre, l’oli, el sucre, el preparat per a purè de patata en pols i al final la farina. Amb cada ingredient que afegim repetim el procés de mesclar amb la mà a fi d’obtenir un resultat homogeni.
Untam el motlle amb saïm i hi posam la massa a dins amb cura a fi que quedi ben repartida arreu.
Si feim la recepta a l’hivern li donam un toc d’escalfor al forn des d’abaix durant cinc minuts (a uns 200ºC). Si ja fa bon temps, no cal encendre el forn. Introduïm la llauna amb la massa i la deixam estovar durant dues hores.
Mentrestant pelam (si són ben madurs no ho farem) i tallam els albercocs per la meitat i els llevam el pinyol.
En haver estovat, treim la llauna del forn i col·locam els albercocs fent rotlos redons amb la part buida per amunt. A sobre de cada albercoc hi posam una mica de sucre i una pessigada menuda de canyella en pols. Podem escampar una mica de sucre per tot.
Tornam a posar la llauna dins el forn amb foc des d’abaix a 180ºC durant 25 minuts. Afegim foc des d’adalt (deixant el d’adalt també) i ho tenim 10 minuts més. En ser cuita la coca ja la podem treure. La deixam refredar i ja podem gaudir d’una coca ben saborosa.
Per cert, després de preparar la coca, algú obrirà les finestres i deixarà perdre l'oloreta que fa tota la casa?
3 comentaris:
Un èxit, malgrat s'hagi cremat un poquet la base. No l'he feta jo, però a l'autora li fa vergonya escriure un comentari.
Quan de temps ha d'estovar?
Bona és poc... boníssima.
Aquí teniu la que ens hem menjat avui:
http://nototsonpostres.blogspot.com.es/2012/06/coca-dalbercocs.html
PTNTS
Dolça
Publica un comentari a l'entrada